IV. Hangonyi Tó Trail

A verseny időpontja: 2022. október 16. (vasárnap) – 10:00 óra

Rendező: Hangony Község Önkormányzata

Főszervező: Vitális István (hangonyiterepfutas@gmail.com)

Verseny célja: Az egészséges életmód, a sportkultúra, ezen belül a futás, illetve a terepfutás népszerűsítése. Versenyzési lehetőség biztosítása hazai és külföldi, amatőr és profi sportolók számára.

Versenyközpont: Hangony, Sportpálya

Választható távok és szintidő:

 • fél maraton: 21km (2 kör), szintidő 3 óra 00 perc
 • mini maraton: 10,5km (1 kör), szintidő 1 óra 30 perc
 • hobbi 6K : 6km (oda-vissza), szintidő nincs

Minden versenyző, csak egy távra nevezhet!

A hosszabb távokon a részvétel kizárólag csak 18 éves kortól engedélyezett. Hobbi 6K távon 10 éves kortól szülői beleegyező nyilatkozattal lehetséges!

Rajtok időpontja:

 • Mindhárom táv egységesen 10:00 órakor rajtol. Létszámtól függően 5 perces csúsztatással.

Nevezés:

A verseny indulói létszámát 200 főben limitáljuk!

 1. 2022. október 09-én éjfélig kizárólag az oldalon található nevezési felületen.
 2. Helyszíni nevezésre a verseny napján reggel 8:00 és 9:30 között van lehetőség, amennyiben nem érte el az előnevezés a 200 főt! Erről információt a versenyt megelőző napon fogunk közölni.

NEVEZÉS

A nevezés csak a nevezési díj a rendező számlájára történő beérkezése esetén kerül elfogadásra a lenti táblázatban látható időpontig! 

A nevezési díjról Online számlát adunk, ezért kérjük regisztrációkor a pontos email címet és számlázási címet megadni (Név, Irányító szám, Város, Utca, Házszám, Emelet, Ajtó, Adószám)

Számlát csak az utalást indító fél számára tudunk kiállítani!

Utalási adatok:

Számlatulajdonos neve: Frölich Tamás ev.

Bank: OTP Bank

Bankszámla: 11773346-00893316-00000000

A megjegyzés rovatba kérjük beírni: XY (versenyző/csapat neve) nevezési díja!

Kategóriák:

Nemenként férfi és női

 • Felnőtt – (1988-2004)
 • Master – (1973-1987)
 • Senior – (1972 és előtte születettek)
 • Gyermek (1992-2005) csak 6K távon!

Nevezési díjak:

Kategória szeptember 11-igszeptember 12 – október 09. között Helyszíni 
Félmaraton 6.000 Ft8.000 Ft10.000 Ft
Negyed Maraton 6.000 Ft8.000 Ft10.000 Ft
Hobbi 6K5.000 Ft7.000 Ft10.000 Ft

Póló

A póló rendelés opcionális. Mindkét távon igényelhető logózott technikai póló plusz 4.000 Ft/db áron, amelynek összegét a nevezési díjjal együtt kérünk elutalni!
A rendelés kizárólag a szeptember 25-ig leadott és befizetett nevezéssel rendelkezők számára kerül felvételre
.

A nevezési díj tartalmazza (fél maraton, mini maraton, hobbi 6km):

 • rajtcsomagot. Benne: rajtszámot rajta a chippel, müzli szelet, ásványvíz,
 • valamennyi távon egyedi befutó emlékérem
 • frissítést:
  – negyed maraton 2 alkalommal + cél – víz, izotóniás ital, só, banán, alma, szőlőcukor, sós sütemény
  – fél maraton 5 alkalommal +3x cél – víz, izotóniás ital, só, banán, alma, szőlőcukor, sós sütemény
 • hobbi 6km 1 alkalommal + cél – víz, izotóniás ital, só, banán, alma, szőlőcukor, sós sütemény
  • A környezettudatosság jegyében az idei évtől nem használunk műanyag poharakat a frissítőknél, így mindenkit arra kérünk, hogy hozzon saját szilikon poharat vagy kulacsot. Köszönjük!
 • öltözési és tisztálkodási lehetőséget a rajt-cél területen
 • orvosi ellátás
 • chipes időmérést. A chip a rajtszámra van ragasztva.
 • És mindezek mellett a jó hangulatot, amelyet hivatásos DJ fog biztosítani!

Rajtcsomag átvétel: 

A verseny napján a versenyközpontban 8.00-tól, 9.30-ig.

Lemondás, átnevezés: 

A versenytől való távolmaradás esetén nem áll módunkba a nevezési díjat visszafizetni. Ebben az esetben a versenyzőnek lehetősége van azt a legkésőbb 2022. október 09-ig más számára átruházni. Ebben az esetben kérnénk egy email a hangonyiterepfutas@gmail.com email címre, amiben szerepel a távol maradó versenyző neve, illetve az új nevező adatai (név, szül. idő, cím, e-mail cím, választott táv)

Amennyiben egy versenyző a nevezését követően távot szeretne váltani, azt 2022. október 09-ig írásban teheti meg a hangonyiterepfutas@gmail.com email címen. 2022. október 09. után már nem lehet más személy részére átruházni a nevezést!

Útvonal: Végig jelölve, szalagozva és táblázva!

Pálya adatok: 1 kör – 10,5km, füves, murvás és erdei talaj váltakozik. Trail cipő ajánlott, főleg az avarral borított szakaszok miatt. Hobbi 6K-n az első frissítő pontnál fordítóval.

Figyelem! Mivel a verseny 6 km-en és 10,5km-en kétszer, 21km-en négyszer is keresztezz közutat, ezért különös figyelemmel – a KRESZ szabályainak betartása mellett – haladjunk át azokon! A rendezőség igyekszik polgárőrökkel és rendőrökkel is segíteni az áthaladást!

Eredményhirdetés és értékelés tervezett időpontjai:

 • Minden távnak és kategóriának egységesen 14:00-kor

Távonként az első három helyezett nőnek és férfinak érem és oklevél jutalom. A 4-6-ik helyezettek oklevél jutalomban részesülnek.

Ellenőrzés: A rendezőség a verseny útvonalán bárhol ellenőrizheti a versenyzők áthaladását. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos! Ellenőrzőpont kihagyása versenyből való kizárással jár. A versenyen való részvétel feltétele a rajtszám viselése. Minden versenyzőnek a verseny ideje alatt a ruházat elülső részén, jól láthatóan kell viselnie a rajtszámot. Annak letakarása, módosítása tilos!

Környezetvédelem: A verseny többnyire természetvédelmi területen halad. Ezért a frissítő pontokon kizárólag saját pohár vagy kulacs használatára van lehetőség! Megkérünk minden kedves versenyzőt, hogy a az energia zselé tasakját és a többi számára már felesleges csomagolóanyagot a frissítő vagy ellenőrző pontokon elhelyezett tárolókba dobja ki! Vigyázzunk az erdő és a környezet tisztaságára!

Egyéb: Mivel mindkét távon bőségesen lesz frissítés, a futók autós, motoros, kerékpáros, gyalogos kísérése felesleges, ezért ezt a rendezőség megtiltja! A futók személyes frissítést és segítséget kizárólag a frissítő, ellenőrző pontokon kaphatnak! Kutyával, macskával, más háziállattal indulni tilos. A verseny közbeni zenehallgatás akár mind a két füllel engedélyezett.

Felelősség: Minden versenyző a saját felelősségére vesz részt a versenyen. Tudomásul veszi, hogy a verseny során elszenvedett sérülésekért, balesetekért a rendezőséggel szemben sem anyagi, sem erkölcsi kártérítésre nem tart igényt! A nevezési díj befizetésével a versenykiírásban foglaltakat elfogadja.

Minden indulónak sportszerű versenyzést és élményekben gazdag futást kíván a Rendezőség!